Roglic, Kruijswijk sau columbieni? Vuelta imprevizibilă începe

Forța galbenă și neagră a tricoului Jumbo-Visma se trezește și devine din ce în ce mai puternic. “În următorii ani, putem provoca echipa Ineos”, spune Kruijswijk.

A sosit momentul cuceririi tronului pentru cursele Grand Tour. În Jumbu crede: Va fi Vuelta noastră.

Dar cine anume?

Într-o conferință de presă la Torrevieja, slovena Primož Roglič (29) și Olandez Steven Kruijswijk (32). Doi lideri Jumba. Doi bărbați cu mari ambiții. Doi parteneri. Între timp.

“A sta pe podiumul Marelui Tur este frumos, dar am văzut-o pe Gira”, spune Roglic, continuând categoric: “Sunt aici pentru a câștiga.Voi merge după titlu cât mai greu. ”

Ce zici de Kruijswijk?

” Este esențial ca echipa noastră să câștige. Dar, desigur, aș fi campioana. În timpul Vuelta, vom vedea care dintre noi este mai puternic. ”El neagă versiunea conform căreia Roglic deține funcția de lider și el este doar un backup. Deci cum este? Slovenul spune diplomatic: „Avem o echipă puternică. Amândoi vom încerca să rămânem în fruntea clasamentului general cât mai mult timp posibil. ”

Cine se sacrifică pentru cine?

Asigurarea conducătorilor echipei pentru a-și păstra ambițiile personale în afara controverselor interne va fi cea mai importantă sarcină a directorilor sportivi din Jumba. Deja Turul de anul trecut, unde au ocupat locurile 4 și 5.în schimb, asistentul lui George Bennett a spus: „Nu s-au putut sacrifica unul pentru celălalt.” Roger și Kruijswijk obțin cel mai puternic sprijin al alpinistului pe care Jumbo l-a reunit în epoca lor. La munte, vor fi ajutați de Bennett și Robert Gesink, fosti ciclisti din Top 10 Grand Tour, precum și de tinerii Sepp Kuss, câștigătorul de anul trecut, Around Utah.

toate acestea sunt suficiente pentru titlu? Kruijswijk se asigură că se simte bine în ciuda turului provocator. Forma lui Roglic este un mister pentru mulți.Întrucât Giro nu a început într-o singură cursă internațională, vorbim despre epuizare prelungită, chiar la începutul lunii august, potrivit informațiilor din mass-media slovenească de la nominalizarea pentru Vueltu s-a retras temporar.

Acum, el asigură: „Sunt gata.

Profesionistul ceh, Rene Andrle, observă,„ Nu sunt sigur cum Roglic poate ține dealurile abrupte ”. toate Grand Tour.

Opt lanțuri montane așteaptă, fără timp pentru siesta. Julian Dean, directorul sportiv al Mitchelton-Scott, subliniază: „Va fi unul dintre cei mai duri din ultimii ani.

Cele cinci vârfuri de pe traseu sunt noi. Vuelta va fi acerbă, rapidă, fierbinte și din nou extrem de competitivă.Cursa picantă care nu ar trebui să dezamăgească pe nimeni căreia îi plac cursele agresive și imprevizibile și transformările surprinzătoare.

De această dată, echipa Ineos, cu stelele lor rănite și prea obosite în afara jocului, nu reprezintă cea mai mare amenințare, duce speranța britanică. Teo Geoghegan Hart și asistentul Froom de mult timp Wout Poels. “Vom face tot posibilul să slăbim Jumbo”, promite Quintana. “Aș fi mândru să închei evenimentul Grand Tour din America Latină din acest an.”

Armata columbiană

Ecuador Richard Carapaz a dominat Giro, un columbian Egan Bernal a cucerit Turul.Cine ar putea acum să-i completeze pe cel de-al treilea tron ​​al Marelui Tur al acestui an? „Am încredere în Lopez mai mult decât în ​​Quintan”, Rene Andrle menționează anul trecut un alt columbian.

Există, de asemenea, după o boală îndelungată, recurente Estéban Cháves din Mitchelton-Scott, al treilea în 2016 și Rigoberto Uran de la Education First, al doilea. în turul 2017 și al șaptelea din acest an, a cărui primă jumătate a sezonului a fost limitată de accidentările din primăvară. „Am câștigat etape în Vuelta, dar nu am fost niciodată pe podium la finalul cursei.Acesta este obiectivul ”, spune el.

Numărul 1 de început este legat de actualul campion mondial, spaniolul Alejandro Valverde , în vârstă de 39 de ani, din Movistar. “Nairo este aici pentru a lupta pentru titlu, eu pentru etape”, spune el, dar nu îl cunoașteți niciodată pe Valverde.

Formația Astanei include și Jakob Fuglsang , unul dintre bărbații din această primăvară , pentru care Turul s-a încheiat infam, după căderea în etapa din jurul Nimesului. Având în vedere că și el s-ar putea implica în lupta pentru clasificarea generală, Dan neagă: „Încă nu am capacitatea să o fac.”

Așadar, planul original Astana, potrivit căruia López este liderul spaniol al Spaniei, este > Ion Izagirre.

Vuelta a oferit în mod tradițional duhuri rare, dar când vine vorba de ele, vor să se pregătească de Sam Bennett de la Bory, Fernando Gavíria din echipa Emirates, Luka Mezgec de la Mitchelton sau campion olandez Fabio Jakobsen de la Quick-Step, în timp ce Mark Cavendish revine la Dimensiune Datele nu se potrivesc.

Și dacă profilul etapelor este clasic, numele Zdenek Stybar va apărea printre candidații la victorie. Până în 2013, el a simțit deja la Vuelta cum era să traversezi obiectivul. În această probă de timp a echipei de la sfârșitul nopții, echipa Jumbo vrea să preia frâiele cursei.Spre deosebire de Giro și Tur, prima probă montană va ajunge miercuri, etapa 5, la Observatorul Javalambre. „Va separa bărbații de băieți”, spune directorul tehnic al lui Fernando Escartin.

Două etape în afara teritoriului spaniol vor fi o verificare a formei dificile. În primul rând, cele cinci vârfuri andorrane, la doar 94 de kilometri de etapa 9, iar a doua zi, un timp de 36 de kilometri în Pau, Franța. A avut loc acolo ca parte a turneului din acest an, dar de data aceasta profilul său ar trebui să fie mai puțin solicitant.

În a 13-a etapă, călăreții urcă spre temutul Los Machucos din Cantabria, un munte în care Chris Froome a avut de suferit acum doi ani.Următoarele două zile grele de munte vor fi stabilite la rândul celei de-a doua și a treia săptămâni a cursei din Asturias.În cea de-a douăzecea, ultima etapă montană, organizatorii cred că poate inversa comanda la peste 4.000 de metri.

La Plataforma de Gredos, Jumbo va ști atunci dacă încercarea sa de „aterizare pe tron” a avut succes. Tom Dumoulin de la Sunweb se va consolida și mai mult. „Tom are ambiții mari, dar așa sunt și eu”, spune Kruijswijk. “Va trebui să luptăm pentru un loc în echipă la soare.”

Share