Până și frații Fuks au intrat la dublu în finala Campionatelor Mondiale de Canoe

Campionul Mondial din 2014, Dostál, a fost mult în spatele australianului Jean van der Westhuyzen și al britanicului Thomas Lusty în semifinale, dar a bănuit că cursa a fost arsă și că a avut o victorie în ultimul sfert al pistei. Nu a fost depășit de puternicul slovac Finish Peter Gelle. Australianul și Britanicul nu au reușit în cele din urmă să avanseze. Finala de la Dostál se așteaptă sâmbătă la ora 12:14.

Dimineața, Dostál a reușit în căldura deblkajak-ului cu Radek Šlouf, cu care încearcă să câștige Olimpiada la kilometru. În cursă, ceilalți au venit în spatele australienilor. A doua poziție a apărat șase sutimi în fața echipajului norvegian.Semifinala celor deblkajaks pe kilometru va disputa sâmbătă la ora 15:30, astfel că Dostál va avea doar aproximativ trei ore de recuperat. Germanii și rușii favorizați au ocupat primele două poziții. Reprezentanții cehi au mutat trei sferturi din pista chiar în spatele garnizoanei peninsulei Apenine. În final, totuși, s-a urcat și s-a luptat cu procedura dorită. În finala, care va merge sâmbătă la 12:03, trebuie să învingă cel puțin o barcă pentru a asigura Republica Cehă un loc pentru Jocurile Olimpice din 2020.

argint. Acolo a încercat să-și salveze puterea, totuși avansat de la primul loc.El a condus cea mai mare parte a cursei cu chinezul Cheng Pengfei. În cele din urmă, însă, a făcut câteva lovituri, a plecat și l-a părăsit mai mult de o secundă. Nici măcar nu trebuia să termine. Semifinala va avea loc sâmbătă după-amiază.

Între timp, canoeistul Dvořák Fuksu, care are două titluri mondiale din această piesă neoolimpică, însă ratează anul acesta. Și-a câștigat semifinalele și va lupta pentru medalii sâmbătă la 12:40. În semifinale, au reușit și membrii campionului de aur de patru ani de la Campionatul Mondial de juniori Vorel și Kukačka de anul trecut. Au terminat pe locul trei, cu o pierdere de mai puțin de o secundă față de spaniolii victorioși și un avantaj avantajos pe poziția a patra care nu avansează.Finala va avea loc sâmbătă, după Dvořák, la ora 12:48.

Filip Šváb, Ondřej Bišický, de pe locul patru la căldură, a avansat în semifinale pe standul olimpic de două sute nouă. Bătălia pentru locurile olimpice este de așteptat să se încheie pentru canoistul Jana Ježová și caiacul Šváb de pe locul 200, care nu au avansat în finală. Ježová a terminat pe locul cinci în semifinale și va fi finala B, Šváb a terminat pe locul șase și va fi finala C.

Share