Anglia este campioana orașului, iar așteptarea pentru Liverpool va dura cel puțin 30 de ani

Liverpool a câștigat Liga Angliei de optsprezece ori în istorie, fiind al doilea cel mai de succes club din țară după Manchester United (20 de titluri). Dar a câștigat ultima oară titlul în 1990. A pășit-o anul acesta, intrând în noul an cu un avans de zece puncte față de City, dar l-a irosit în primăvară.

Manchester City avea deja o poziție mai bună înainte de meciurile finale, datorită treisprezece victorii. a creat cea mai strânsă plumbă din spatele lui. Finalistul Ligii Campionilor din Liverpool a înscris în curând împotriva Wolverhampton. Și când City a încasat în douăzeci de minute, Liverpool era primul în clasament. Dar doar câteva minute. Agüero a egalat repede și dopul Laporte a întors capul după colțul scorului până la jumătatea drumului.După pauză, era deja o problemă clară pentru City, care a adăugat încă două goluri.

“Apărarea din acest an a fost cel mai dificil sezon de campionat pe care l-am trăit vreodată aici. Liverpool a fost excepțional în acest an și ar merita, de asemenea, un titlu “, a spus căpitanul Vincent Kompany, care a experimentat patru sărbători de campionat, toate în noua eră a clubului.

” Trebuie să-l felicităm pe Liverpool și să-i mulțumim pentru că am primit în timpul sezonului la maxim “, a declarat antrenorul lui Guardiola principalului rival.

City a câștigat al treilea trofeu al sezonului după un triumf în Cupa Ligii Angliei și Supercupa. Aceștia pot adăuga mai mulți în finala Cupei FA de sâmbătă, în care se vor confrunta cu Watford.

Antrenorul Guardiola a câștigat al optulea titlu în al zecelea sezon ca antrenor principal în cea mai mare competiție.Pe lângă două triumfuri, City a sărbătorit de trei ori cu Barcelona în liga spaniolă și cu Bayern Munchen în Bundesliga germană.

Ambii rivali sunt dominanți în sezonul Premier League. City a marcat 98 de puncte, Liverpool 97 puncte. Al treilea Chelsea este un abismal cu 23 de puncte înapoi. Finalistul Ligii Europene și al patrulea Tottenham sunt siguri că vor participa la Liga Campionilor de anul viitor.

Liverpool a pierdut un singur meci în tot anul ligii, în ianuarie City 1: 2.A devenit prima echipă din cele mai prestigioase cinci ligi europene pentru care un astfel de echilibru nu a fost suficient pentru a câștiga titlul.

„Atâta timp cât City este aici cu calitatea și puterea sa financiară, va fi dificil pentru oricine să le învingă”, a spus antrenorul Liverpool. Jürgen Klopp. „Pentru a câștiga în Premier League, performanțele noastre trebuie să fie aproape de perfecțiune. Ne-am îmbunătățit mult în acest sezon, dar este totuși doar primul pas. ”Liverpool a înscris cu 22 de puncte mai mult decât anul trecut.

Sadio Mané l-a ajutat pe Liverpool cu ​​o victorie cu 2-0 asupra Wolverhampton, care a ajuns în fruntea clasamentului marcatorilor din Premier League.Pe lângă atacantul senegalez, coechipierul său Muhammad Salah și Pierre-Emerick Aubameyang de la Arsenal au marcat 22 de goluri.

Al cincilea Arsenal, al doilea finalist al Ligii Europene, va merge în grupul de bază al Ligii Europene în cel mai rău caz. Dacă va câștiga competiția, își va asigura participarea la Liga Campionilor și își va elibera locul în Liga Europeană pentru câștigătorii Cupei Cehiei.

Portarul său Petr Čech s-a așezat pe banca de la Burnley din Burnley. Cu toate acestea, el ar trebui să prindă cupa.

Share