Mercedes somnoros. Hamilton a dominat Spania

Hamilton s-a deplasat la conducere în primul colț, atunci când startul său a fost mai bun decât câștigătorul calificării, Valtteri Bottas, și nu a lăsat drumul până la final. Coechipierul său și-a păstrat locul doi fără probleme, Mercedes conduce campionatul cu o mână fermă și a transformat cursa de Formula 1 în plictiseală.

“Am avut o mașină grozavă și totul s-a potrivit perfect. După ce m-am calificat, am fost puțin înțelegător, dar s-au disipat rapid.M-am descurcat foarte bine, ne-am descurcat bine și mașina de siguranță a lovit pista la momentul potrivit. ”Hamilton a fost teribil de rapid după ce a readus mașina de decelerare la boxe, conducându-și adversarii cu cinci secunde în două ture. „Am avut o oprire în carieră la începutul călătoriei cu mașina de siguranță, așa că anvelopele proaspete și am reușit să le mențin la o temperatură excelentă de funcționare”, a explicat pilotul britanic, care a câștigat, de asemenea, un punct pentru cea mai rapidă tură a cursei și conduce cu șapte puncte înaintea coechipierului său Valtteri. Bottasem.

Echipa Mercedes se confruntă cu o poziție dominantă fără precedent. Ferrari nu a guvernat atât de clar în zilele lui Michael Schumacher. „Este destul de unic, al cincilea dublu la rând.Nimeni nu a reușit încă să facă așa ceva și apreciem că am făcut exact asta. ”

Valtteri Bottas a început de la primul loc, dar a pierdut-o la început. El a apărat atacul lui Sebastian Vettel doar cu prețul contactului reciproc, iar duelul său ulterior cu Hamilton a fost la fel de dur. Dar el nu a reușit.

„A fost foarte strâns, dar am pierdut și apoi a fost greu să fac ceva. Nu cred că am avut o fugă proastă în primul viraj, dar nu am avut o atingere bună, am fost încetinit de o tranziție lentă când eram în al doilea și trei. Nu era standard, ambreiajul s-a enervat puțin, voi vedea după cursă în analiză ce s-a întâmplat în mașină.Dar pentru echipă, totul este uimitor, cum ne descurcăm și cum ținem competiția departe de noi “, a descris pilotul finlandez ușor dezamăgit.

Leclerca și Max Verstappen au mers înainte. Echipa Red Bull a păstrat locul al treilea cu o strategie inteligentă, deși mașina de încetinire l-a ajutat puțin la final.

Max Verstappen este pe locul trei și a câștigat poziția de șofer al zilei la votarea pe site-ul FIA. Spectatorii îl iubesc. „Începutul a fost agitat, am împins un pic acolo. Apoi mi-am stabilit propriul ritm și m-am ținut de plan, în cele din urmă sunt fericit că sunt pe podium.Sunt un Mercedes foarte rapid, nu ai putut face nimic astăzi, “șoferul olandez știe bine.

Uită-te doar doar de două ori

Marele Premiu al Spaniei de Formula 1 s-a alăturat rândurilor Marelui Premiu din acest an, care nu a fost foarte atractiv pentru spectator. Ce diferență în comparație cu cele două sezoane anterioare, când, în ciuda titlurilor pentru Mercedes, a fost întrecut și uneori a fost o mare dramă. Anul acesta, la Barcelona, ​​a fost suficient ca spectatorul să urmărească două momente îndeaproape.

Primul a fost începutul. Valtteri Bottas, așa cum a descris el însuși, a avut probleme la pornire, de care Sebastian Vettel a vrut să profite și să-l împingă înainte. Cu toate acestea, pista exterioară a fost prea alunecoasă, a ieșit de pe pistă și Mercedes a rămas în frunte.Dar Bottas nu a fost suficient pentru Lewis Hamilton, care s-a întins în conducere în primul corner.

Al doilea Ferrari a avut și el un început bun, Charles Leclerc a împins înainte. Pe de altă parte, Sebastian Vettel a avut o zi groaznică. Tânărul Monachan a avut ceva de făcut pentru a se apăra împotriva lui Pierre Gasly cu a doua mașină a producătorului austriac de băuturi. Vettel a pierdut foarte mult – a deteriorat anvelopele din față în timpul manevrei de pornire. În al șaptelea tur, coechipierul său Leclerc l-a depășit și a încercat să-l depășească. Conducerea stabilă a așteptat cinci ture în mod inutil înainte de a-i instrui lui Vettel să-l lase pe tânăr să înainteze.Monačan a pierdut foarte mult și Verstappen a dispărut în față între timp.

În turul 20, Vettel a fost primul pilot care a schimbat anvelopele, urmat de Verstappen, Gasly, Leclerc, Bottas și Hamilton. Totul a decurs fără probleme și toată lumea a mers satisfăcută la linia de sosire.

A cincea poziție a fost cea de-a cincea Leclerc, care a fost singura care și-a pus anvelopele albe, cele mai dure și a condus la linia de sosire fără oprire, în timp ce adversarul său aștepta un alt adversar. A fost mai lent, însă, din cauza bonusului pentru un pitstop ratat, nu a contat atât de mult. Și nu a contat că în etapa 36 (după ce Ferrari a așteptat din nou și ambii șoferi au pierdut ceva timp într-un duel), Leclerc a trebuit să-l lase pe Vettel în fața sa. Germanul s-a îndreptat în turul 40 spre cauciucuri noi și după ce a revenit pe pistă a pierdut 15 secunde în fața unui coechipier. Iar 44.runda a schimbat anvelopele Verstappen și a căzut în spatele lui Leclerc, în a 46-a rundă mecanicii au vizitat al doilea Bottas.

Apoi a venit al doilea moment în care spectatorul ar trebui să se trezească. În colț, Lando Norris s-a ciocnit de McLaren, iar Lance Stroll s-a ciocnit de un punct de curse. Accidentul nu părea amenințător, dar ambele mașini au rămas pe pistă și o mașină de decelerare a trebuit să plece. Hamilton a avut astfel destul timp să schimbe și anvelopele, iar Charles Leclerc a condus pentru încălțăminte nouă. Poate inutil, pe anvelopele dure a avut șansa să rămână pe locul trei, dar Ferrari a ales securitatea, iar Monačan a ajuns pe locul cinci în spatele lui Vettel. Nu a ajuns la linia de sosire.

Piloții Mercedes au avut un amestec roșu, cel mai moale de anvelope de calificare pe mașini, Verstappen, Vettel și Leclerc în spatele lor un amestec galben de mijloc.Dar asta nu a însemnat nimic când Bernd Mayländer a revenit în boxe cu paisprezece ture înainte de linia de sosire, nu a existat nicio schimbare de ordine. Magnussen și francezul au încercat să o dea înapoi. Fără succes, a zburat de pe pistă de două ori și, în cele din urmă, Carlos Sainz și McLaren și Daniil Kvjat de la Tora Ross au alunecat în fața lui.

Asta a fost tot. Campionatul Mondial de Formula 1 continuă în două săptămâni cu Marele Premiu de la Monaco.

Share