Nu e rău pentru un „băiat gras de la Sheffield”: scoate-ți brusc promoția cu Blades

În ziua de Anul Nou, el și-a marcat cel de-al 220-lea gol în 496 de meciuri; nimeni nu a marcat mai multe în fotbalul ligii în acest secol. În toate competițiile, el este pe 232, apropiindu-se rapid de o altă etapă. “Mi-ar plăcea să ajung la 250”, spune Sharp. Cei mai buni jucători tineri din campionat din acest sezon Citiți mai multe

Cei care au antrenat și au jucat alături de atacant, de la primul său gust al primei echipe fotbalul ca adolescent la Rushden & Diamonds la Scunthorpe și Southampton, îi respectă cel mai mult. Toată lumea spune același lucru: că pur și simplu iubește să pună mingea în plasă. Acest lucru este valabil mai ales la clubul său natal Sheffield United, unde tânărul de 32 de ani, aflat la a treia vrajă, se bucură și el să poarte banderola căpitanului.

În acest sezon este hotărât să ridice echipa lui Chris Wilder în Prima ligă.United gazdă Queen Park Rangers sâmbătă în căutarea unei a patra victorii succesive în liga. „Fiecare obiectiv înseamnă foarte mult pentru mine”, spune el. „Înscrierea pentru Sheffield United este deosebit de specială, deoarece este clubul pe care l-am susținut când eram băiat. Fac parte dintr-o echipă de succes în acest moment, pe care sperăm să o continue până la sfârșitul sezonului. ”

Au trecut nouă ani de când Sharp s-a alăturat Doncaster Rovers, unde a încheiat rapid un parteneriat excelent. cu aripa James Coppinger. Perechea a locuit și în excursii, la Doncaster și, mai târziu, la Nottingham Forest. “Am jucat cu Alan Shearer la Newcastle, iar cei mai buni atacanți sunt atât de clinici în fața porții – se mândresc cu faptul că primesc și profită de oportunități”, spune Coppinger. „Billy ar face anteturi de scufundări în noaptea dinaintea unui joc în camera de hotel și a glumit despre cum va înscrie.Cred că îi place să înscrie goluri.

„Este inevitabil când ești atât de pasionat și concentrat că se va întâmpla și Alan Shearer a fost același. De fiecare dată când intră pe teren, Billy este dezamăgit dacă nu marchează. Uneori, el poate fi greu în joc, dar apoi va apărea cu un gol. Cred că acesta este semnul unui mare atacant. Este un talent, o dragoste pentru a fi în locul potrivit la momentul potrivit. ”The Fiver: înscrie-te și primește-ne e-mailul zilnic de fotbal.

O revenire la Sheffield în 2015 a ajutat familia Sharp să se stabilească, urmând pierderea tragică a unui fiu, Luey, cu patru ani mai devreme. Ca jucător, consensul este că Sharp s-a maturizat odată cu vârsta, deși chiar și ca un tânăr de 18 ani, împrumutat de la Blades la Liga Două Rushden, instinctul său de gol a fost clar, cu nouă goluri în 16 apariții.A obținut primul său hat-trick în aprilie 2005, într-o victorie cu 4-2 împotriva Bostonului; Drewe Broughton a deschis scorul în acea zi.

„Ne-a ținut singur în Liga de fotbal, care merita locuri de muncă și orice altceva pentru oameni”, spune Broughton. „Și apoi a semnat pentru Scunthorpe și au venit și pentru mine, pentru că Brian Laws dorea să replice acel parteneriat. A fost un parteneriat de modă veche, dar a funcționat. Cred că a câștigat premiul jucătorilor la sfârșitul sezonului.

„Barry Hunter a fost manager, care este acum cercetător șef la Liverpool. A fost prima slujbă de conducere a lui Baz, iar eu am fost numărul 9, un om țintă cu 10 goluri pe sezon și am murit pentru goluri. A intrat și a fost evident evident. Puteai vedea acea abilitate abundentă pe care o are: nemilos, acea valoare și încredere în sine.Jumătățile centrale nu l-au intimidat și, din punct de vedere tehnic, a fost un finisher strălucit.

„Este un băiețel grozav, dar a fost într-un mare nick și este și astăzi. El este într-o formă excelentă, foarte atletic și scund și puternic. A fost treaba mea să aduc mingea pe pieptul meu sau să arunc cu antetele pentru el și îmi amintesc acel joc împotriva lui Boston. A fost lovitură, atingere și finisare. Cred că a marcat două dintre acestea. Literal, bang, bang. Da, un finisher foarte bun. El a fost prolific chiar și atunci. ”Zece adolescenți din Liga Fotbalului de urmărit în 2019 | Ben Fisher Citește mai mult

Andy Crosby era căpitan la Scunthorpe când Sharp a sosit în vara anului 2005 și de atunci a lucrat cu el de mai multe ori, ducându-l înapoi la Bramall Lane cu Nigel Adkins.Sharp l-a ajutat anterior pe Southampton să promoveze în Premier League sub conducerea lui Adkins și Crosby, care l-au adus împrumutat la Reading în 2013.

„Nu am decât laude pentru el pe teren și în afara terenului”, spune Crosby, acum asistentul lui Adkins la Hull. „Cred că va continua până când nu va mai rămâne cu adevărat înăuntrul lui. Nu a fost niciodată incredibil de rapid, dar are un creier grozav, știe doar unde va cădea mingea. Îl văd în continuare pe Billy jucând într-o duminică dimineață, când are 55 de ani, sărbătorind golurile așa cum face acum. ”

Share