„Oamenii mor”: militanții doresc ca jocurile de noroc să fie clasificate drept probleme de sănătate publică

Organizatorii care promovează o reglementare guvernamentală mai puternică a jocurilor de noroc au solicitat ca acesta să fie clasificat drept o problemă de sănătate publică și să li se solicite companiilor de pariuri să demonstreze că produsele lor sunt sigure înainte de a li se permite să le lanseze.

Charles și Liz Ritchie, al cărui fiu Jack, în vârstă de 24 de ani, s-a sinucis după ce a fost atras de jocurile de noroc la 17 ani, a condus campania Jocuri de noroc cu vieți alături de părinții altor tineri ale căror decese au urmat probleme cu jocurile de noroc. cu jocuri de noroc Citiți mai multe

Apelul lui Ritchies pentru adoptarea unei abordări „de precauție” față de industria pariurilor în urma publicării cercetărilor de la Guardian care a evidențiat „gamblificarea” sprijinului pentru fotbal pentru mulți tineri.Cercetarea, efectuată de Dr. Darragh McGee de la Universitatea din Bath, cu două grupuri de suporteri ai fotbalului cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, a constatat că pariurile în serie pe jocuri pe mai multe conturi online au devenit o parte intrinsecă a vizionării fotbalului pentru ei, cu unele „ consecinte groaznice”. Acestea au inclus „adâncirea precarității sociale și financiare, împrumuturile cu dobândă ridicată pe zi de plată și datoria bancară, neplăcerile ipotecare, defalcarea familiei și lupte de sănătate mintală”.

Charles și Liz Ritchie au spus că descoperirile lui McGee se potrivesc cu experiențele fiul lor, care nici măcar nu avea datorii foarte importante de jocuri de noroc când a murit, și ceilalți tineri cu ai căror părinți fac campanie.Toți sunt descriși de Gambling with Lives ca „tineri normali, strălucitori, populari și fericiți, care aveau un viitor extraordinar” și au împărtășit caracteristica „veseliei”, pe care o acuză industria jocurilor de noroc de exploatare.

„Această cercetare arată nivelul de normalizare pe care publicitatea pentru jocuri de noroc a adus-o generațiilor mai tinere”, au spus Ritchies. „Tinerii devin acum dependenți de ritmul rapid al pariurilor în joc, care este mai riscant pentru sănătate, generează pierderi financiare mult mai mari decât jocurile de noroc la rezultatele meciurilor și le distruge angajamentul cu sporturile pe care le iubesc.Industria jocurilor de noroc cheltuiește 750 de milioane de lire sterline pentru marketingul online direct și o mare parte din acestea se adresează grupurilor vulnerabile și celor deja dependenți – este esențială o reglementare mult mai strictă.

„Solicităm ca jocurile de noroc să fie considerate o problemă de sănătate publică, dar trebuie să vedem progrese și acțiuni rapide. Știm că oamenii mor în fiecare zi din cauza jocurilor de noroc. De asemenea, facem apel la Comisia pentru jocuri de noroc pentru a-și face treaba, pentru a proteja persoanele tinere și vulnerabile. Dezvoltarea și creșterea rapidă a pariurilor în joc se întâmplă fără a se acorda atenție cât de captivant și periculos poate fi această formă de jocuri de noroc.Comisia trebuie să adopte o perspectivă de precauție și să nu permită lansarea și comercializarea de noi produse de jocuri de noroc către tineri și vulnerabili până când nu se dovedește că sunt sigure. ”

La fel ca McGee, Ritchies cred cu tărie că cifra de 340.000 pentru numărul de jucători cu probleme din Marea Britanie, 0,7% dintre adulți și 1,2% dintre persoanele care pariază, este probabil o subestimare semnificativă. Cifra se bazează pe o analiză anuală a sondajelor oficiale de sănătate, care îi întreabă pe participanți despre jocurile lor de noroc. Raportul în sine, de NatCen, recunoaște ca o avertizare că: „Unii oameni pot da răspunsuri„ dezirabile din punct de vedere social ”(și potențial necinstite) la un chestionar și pot subestima gradul de comportament al jocurilor de noroc.” Cel mai bun pariu pentru a combate jocurile de noroc?Învățați șansele copiilor de pariuri nu se adaugă | Greg Wood Citește mai mult

McGee a spus că în proiectul său de cercetare a întâlnit „o tăcere profundă în jurul comportamentelor de jocuri de noroc și o lipsă de dorință în rândul tinerilor de a discuta despre practicile lor de jocuri de noroc, darămite să recunoască că are o„ problemă ”. . ” El a spus: „Datorită stigmatului social și a riscului de reputație implicat, mulți tineri sunt reticenți să se prezinte, ceea ce înseamnă că cifrele oficiale vor subestima problema”.

Un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Digital , Cultura, mass-media și sportul au răspuns cercetărilor lui McGee subliniind interdicția voluntară planificată de marile companii de jocuri de noroc online privind publicitatea TV „fluierat-fluierat” în timpul sportului live și o extindere promisă a clinicilor de specialitate NHS pentru persoanele cu probleme grave de jocuri de noroc – în prezent există o singură clinică națională.

Comisia pentru jocuri de noroc a apărat utilizarea cifrei de 340.000 pentru jucătorii cu probleme, spunând că statisticile sunt „robuste”.

Asociația pentru jocuri de noroc la distanță, care reprezintă marile companii de pariuri online, nu a returnat apeluri pentru a discuta problemele.

Share